Söderåsens nationalpark

Dahlbergs torp stängs

Idag meddelar Söderåsens Nationalpark på sin webbsajt och på Facebook att att Dahlbergs torp kommer att stängas den 1 maj 2019.

-Stugan är idag i stort behov av upprustning och renovering som kommer att åtgärdas när ekonomin tillåter. Vi beklagar åtgärden och hoppas på er förståelse, skriver nationalparksförvaltningen. Rastplatsen runt stugan, med grillar, toaletter och tältplatser, är fortsatt öppen.

Torpet är ganska förfallet så det var väl inte direkt oväntat. En gissning är att Dahlbergs torp efter ytterligare lite ’mognad’ går samma öde till mötes som Liagården gjorde, alltså rivning. En idé i såfall, hade varit att behålla grundplattan och på den sätta upp ett tak, ungefär som vid Finstorpsdammarna utanför Kågeröd. Kanske någon verksamhet i Röstånga skulle kunna sponsra och få sitt namn satt på ett sådant bygge. Det skulle t.ex. kunna heta Röstånga Gästgivaregård’s annex, Lilla Qstar Röstånga eller något liknande.

Bilder från den torra sommaren 2018.
Foto: Mikael Persson

Pin It on Pinterest