Övrigt

Maglaby kärr

Maglaby kärr, eller Maglaremaa som det egentligen heter, ligger på norra delen av Söderåsen och är en de vackrare platserna på Söderåsen.

Maglaby kärr

Våtmarksområdet har skapats genom uppdämning på 1500-talet, troligtvis som fiskedamm och för att säkra vattenförsörjningen till Vrams Gunnarstorps slott. Här finns ett rikt djur- och fågelliv, har du tur får du kanske se en gråhäger stå och fiska, en färgglad trollslända flyga förbi eller en snok komma simmande bland de röda, vita och gula näckrosorna.

Maglaby kärr är en populär plats som många besöker året om, Skåneleden passerar också förbi. Du tar dig enklast till Maglaby kärr via vägen som går över Söderåsen mellan Vrams Gunnarstorp till Kärreberga.


Visa större karta

Lite blandande bilder från Maglaby Kärr.

Pin It on Pinterest