Maglaby kärr

Maglaby kärr, eller Maglaremaa som det egentligen heter, ligger på norra delen av Söderåsen i Bjuvs kommun på Vrams Gunnarstorps marker och är en av Söderåsens vackraste platser.

Maglaby kärr

Våtmarksområdet har skapats genom uppdämning på 1500-talet, troligtvis som fiskedamm och för att säkra vattenförsörjningen till Vrams Gunnarstorps slott. Här finns ett rikt djur- och fågelliv, har du tur får du kanske se en gråhäger stå och fiska, en färgglad trollslända flyga förbi eller en snok komma simmande bland de röda, vita och gula näckrosorna.

Maglaby kärr är en populär plats som många besöker året om, Skåneleden passerar också förbi. Du tar dig enklast till Maglaby kärr via vägen som går över Söderåsen mellan Vrams Gunnarstorp till Kärreberga. Det finns två tillfartsvägar att parkera bilen vid, sedan vandrar eller cyklar du ca 1 km på fin skogsväg dit.


Lite blandande bilder från Maglaby Kärr.

Foto: Mikael Persson.

Pin It on Pinterest