Övrigt

Magleröd på toppen av världen… eller åtminstone Skåne

I närheten av Magleröd på Söderåsen ligger nämligen Skånes högsta punkt, 212,2 meter över havet. När man vandrar Skåneleden mellan Gålarp och Magleröd, då passerar man alldeles nära.

Det är en ganska oansenlig plats. Där, från vägen över en äng, bland buskar och snår, finns den… punkten. Den är utsmyckad med en skylt som berättar att detta är just jättehögt, för annars hade man inte kunnat tro det. Någon utsikt finns inte, just här är Söderåsen ganska platt. Någon har varit rolig och baxat dit en stor sten. Den kan man klättra upp på för att få en liten skymt av omgivningarna över snåren, då befinner man sig på hisnande 212,9 meter över havet. Dessutom har en stolpe satts upp med en gul varningsskylt för nedfallande föremål. Vad kan trilla ner här..?

GPS koordinater 56.06486, 13.13912

Foto: Mikael Persson

Pin It on Pinterest