Klåveröd

Klåveröds vandrarhem nominerad till ”Årets övernattning”

Klåveröds vandrarhem & café har i dagarna nominerats till ”Årets övernattning” av Magasinet Skåne som varje år utser vinnare i tolv olika kategorier för priset Skånes bästa 2017. Vandrarhemmet med totalt 35 bäddar ligger i hjärtat av Klåveröds strövområde som förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. Bakom vandrarhemmet finns sedan många år föreståndaren och eldsjälen Ann Sarner som är lycklig över utnämningen.

-Det är jätteroligt. Det känns som en vinst bara att bli nominerad, säger Ann Sarner.

Vad är hemligheten bakom ditt vandrarhem som får så fina betyg av så många?

-Många uppskattar hemtrevligheten på Klåveröds vandrarhem. Det är lätt att känna sig hemma, elda igång en brasa och lägga upp fötterna, eller tända fyr i bastun och gotta sig i stearinljussken. Mina gäster är ofta väldigt sociala, lär känna varandra, hjälps åt i köket och delar upplevelser och tips, säger Ann Sarner.

Den vackra skånska naturen lockar förstås, understryker hon.

-Söderåsen och Klåveröd är ett fantastiskt strövområde om man gillar vandring och friluftsliv. Vildare än så här blir det inte på rimligt avstånd från Malmö och Köpenhamn, säger Ann Sarner.

Uppe på Söderåsen breder Klåveröds landskap ut sig med dramatiska klippblock, djupa skrevor, frodiga dalgångar, en ”hemlig” grotta och en unik, orörd mosse. I området finns åtta olika stigar som leder ut i naturen  till platser som känns som plockade ur en sagobok: Vargadalen, Snuvehallar och Skorstensdalen. Mitt i denna vildmark går det att pausa på Klåveröds vandrarhem, som även har ett café där allt är hembakat och det mesta ekologiskt.

Den 28 februari utser Magasinet Skåne vinnarna i de totalt tolv kategorierna för priset Skånes bästa 2017. I kategorin Årets övernattning är även Wanås och Hotellet & Co nominerade. Tidningen gör varje år en best-of-lista över t ex matställen och boenden, där ”eldsjälar premieras, det som skåningar snackar om och de som gör Skåne till en bättre plats att leva på” enligt tidningens egna kriterier.

Läs mer om Klåveröds vandrarhem.

Hitta mer information om Klåveröd strövområde och vandringsstigar.

Pin It on Pinterest