Nya vandringsetapper på Söderåsleden

Vandringsleden Söderåsleden i Skåne förlängs över på Söderåsens västra sida till fler vackra vandringsområde.

Söderåsledens femte etapp har ritats om helt, och går nu rakt över Söderåsen, från Lierna genom Kvärk’s vilda natur i Söderåsens Nationalpark till Finstorps Strövområde via Askehallarna.

En helt ny sjätte etapp går tillbaks norrut på Söderåsens västra sida från Finstorp Strövområde genom de vackra naturreservaten Smedjebacken, Hallabäckens dalgång och Åvarps fälad för att sluta vid järnvägsstationen i Billesholm. För närvarande går det busstrafik från stationen i Billesholm till Helsingborg. Det är dock planerat att Pågatågen skall stanna från december 2021, då kommer man att kunna resa till Malmö/Köpenhamn med tåg.

Därmed är Söderåsleden nu totalt 7,3 mil lång, fördelad på 6 etapper.

Vandringsleden Söderåsleden lanserades sommaren 2019 av VisitSoderasen.se. Mer information om Söderåsleden samt ledbeskrivningar finns på https://visitsoderasen.se/soderasleden/. I Söderåsledens facebookgrupp utbyts bilder och den senaste ledstatusen.

Kvärk i Söderåsens nationalpark

Pressinformation och bilder för fri publicering.
Foto: Mikael Persson (anges i bildbyline).
För högupplösta bilder, kontakta redaktionen@visitsoderasen.se

Pin It on Pinterest